De ReisRidders

 

                                                      Midden Amerika 

 

                  Dit zijn de landen die we in Midden Amerika gaan bezoeken

          

  

 

 

           

Panama

 

Costa Rica

 

Nicaragua

 

Honduras

 

                      

 

       

Guatemala

 

Belize

 

Mexico

 

                                                  

Deze 6 landen bezoeken we in 22 dagen.

Er staan 7 landen, maar Mexico behoort niet tot de landen van Midden Amerika.

Het is dan ook meer door de landen reizen, dan er vakantie houden.

Gelukkig zijn er nog enkele excursies onderweg, maar veel te weinig voor echte Globetrotters, zoals wij. Helaas moeten we het ermee doen.

                                            

 

Midden-Amerika of Centraal-Amerika is een geografische regio die het continent Noord-Amerika met het continent Zuid-Amerika verbindt. Midden-Amerika wordt in het noorden begrensd door Mexico, in het oosten door de Caraïbische Zee, in het westen door de Stille Oceaan en in het zuidoosten door Colombia. Midden-Amerika heeft een oppervlakte van ca. 524.000 km2. De landtong die Midden-Amerika vormt is nergens breder dan 500 km.

 

In het kader van Landenweb worden ook de landen in het Caraïbisch gebied tot Midden-Amerika gerekend. De Caraïben is een regio bestaande uit de Caraïbische Zee en de ca. 7000 eilanden, eilandjes, riffen en zandbanken die in het gebied liggen. De Caraïben liggen ten zuidoosten van de Golf van Mexico en Noord-Amerika, ten oosten van Midden-Amerika en ten noorden van Zuid-Amerika. De totale landoppervlakte van de Caraïben bedraagt ca. 239.600 km2, de eilanden liggen verspreid in een gebied met een oppervlakte van ca. 2.754.000 km2.

 

Het klimaat in Midden-Amerika, ook vaak aangeduid als Centraal Amerika, is een combinatie van tropische, subtropische en hooggebergte klimaten. Kenmerkend voor dit gebied zijn de vele natuurrampen die zich hier voltrekken. Vrijwel elke jaar lees je wel iets over vernietigende orkanen die de arme landen in dit gebied treffen, overstromingen als gevolg van heftige regenval en aardverschuivingen door de veel hoeveelheden regen in combinatie met de ontbossing die hier in een aantal landen flink plaats heeft gevonden.
Wie op vakantie gaat naar Midden-Amerika heeft in de winter en het voorjaar het minste kans op zware regenval of tropische stormen. Van orkanen heb je dan al helemaal geen last. In de hooggebergtegebieden in het binnenland van Mexico kan het in die periode wel vrij koel zijn.

 

www.dereisridders.nl  | 
bezoekerteller
dank voor u bezoek